Gietvloeren

Gietvloeren passen perfect in ieder interieur!

Een gietvloer brengt u eenvoudig en voordelig zelf aan!
Gietvloeren
 passen naadloos bij iedere woonstijl. Steeds meer mensen raken overtuigt van de vele voordelen van een gietvloer. De toepassingen van gietvloeren zijn eindeloos; een gietvloer doet het geweldig in winkelinterieurs of kantoorruimtes, maar ook in huis is een gietvloer ideaal. Of u de vloer nou aanbrengt in de woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken, het geeft uw interieur een tijdloze uitstraling. Het grote voordeel van een gietvloer, is dat de vloer iedere woonstijl  faciliteert. Werden gietvloeren vroeger nog alleen geassocieerd met strak en minimalistisch, inmiddels hebben we prachtige voorbeelden voorbij zien komen van gietvloeren in romantische of klassieke interieurs. Gietvloeren geven het interieur een fris kleuraccent of bieden een rustige basis. Een gietvloer kan naadloos in alle vertrekken worden aangebracht, waardoor het de verschillende ruimtes visueel naar elkaar toetrekt en zorgt voor een ruimtelijk effect.

Het verschil in prijs van verschillende gietvloer leveranciers kan nogal uiteenlopen. Denk hierbij aan 90 tot wel 110 euro per vierkante meter. Een gietvloer zelf aanbrengen scheelt behoorlijk in de kosten en is veel eenvoudiger dan de meeste mensen denken. Zelf aanbrengen levert een besparing op van wel 45 tot 85 euro per vierkante meter. De moeite waard dus. Op Gietvloerdoehetzelf.nl staat alle informatie over het zelf aanbrengen van een gietvloer en u kunt er tevens alle benodigdheden en gereedschap bestellen. Een gietvloer aanbrengen was nog nooit zo eenvoudig! Onze polyurethaan gietvloeren zijn gemaakt van hoogwaardige alifatische vulstoffen  en behoren tot de top in hun segment.

De opbouw van onze polyurethaan gietvloeren:

  • De ondergrond moet grondig worden voorbereid; schoon, droog en vetvrij.
  • Hierop wordt een speciale hechtprimer aangebracht (epoxy primer).
  • Vervolgens een schraplaag om de ondergrond volledig af te sluiten en kleine oneffenheden weg te werken.
  • De polyurethaan gietvloer wordt hierop aangebracht in een 2 tot 3 millimeter dikke laag.
  • Tot slot wordt er een zijdematte topcoating aangebracht, op basis van polyurethaan met slijtvaste eigenschappen. Deze wordt bij voorkeur in twee lagen aangebracht voor het beste resultaat.

Download ons uitgebreide stappenplan voor het zelf aanbrengen van gietvloeren.